Om forestillingen

Bildet mitt
Trondheim, Sør-Trøndelag, Norway
Med Gjest Baardsens selvbiografi og egne tekster som utgangspunkt, har Rocketeateret laget en mini Rockemusikal om mestertyven Gjest Baardsen. Handlingen er lagt til Akershus festning, der Gjest og medfangen Ingebrigt soner sine straffer. Med dette dystre bakteppet er det allikevel rom for humor og sprell; Ingebrigt spør og graver om Gjest's fortid, mens Gjest skriver benådningssøknader. Og har Gjest vært i Trondheim? Forestillingen passer for alle! Musikkinteresserte, historieinteresserte, teaterinteresserte, trøndere, vestlendinger, østlendinger, sørlendinger, nordleninger, utlendinger (bør kanskje helst forstå norsk), barn, voksne og eldre.

Medvirkende

Medvirkende:

Steinar Årdal: Synger og spiller hovedrollen som Gjest Baardsen.
Bjørnar Selsbak: Spiller gitar og rollen som medfangen Ingebrigt Velle.

Regi og manus: Bjørnar Selsbak og Steinar Årdal
Ide, research, musikk og slideshow: Bjørnar Selsbak


mandag 15. juli 2013

Vår fantastiske vestlandstur!

Her er noen minner fra vår fantastiske miniturne på Vestlandet mandag 08.07 til fredag 12.07.


Mandag
Den første dagen ble en ren reisedag. Vi dro fra Trondheim mandag formiddag. Ikke i hest og kjerre, men i Steinar’s nyinnkjøpte bobil. For en genial måte å ta seg rundt på!

Det tar noe timer og komme seg på Vestlandet, men etterhvert ankom vi Steinar’s hjemtrakter
På vei til Årdal...


Vi kom frem til dekket bord med Jølsterpølse og pinnekjøtt. Nydelig!
Etter litt sosialisering og vestlandsk gjestfrihet var det bare å hoppe til køys i bobilen.

Tirsdag
Etter frokost var det å lese litt i Firda om at Gjest Baardsen var på gamle trakter...

Deretter satte vi kursen mot Rivedal Galleri i Holmedal.

Vi fikk en påminnelse på at vi var ventet etter å ha observert plakater for forestillingen på nærbutikken i Askvoll.




På vei til Rivedal..

På Rivedal Galleri hadde de en flott scene til disposisjon. 68 tilskuere og topp stemning. Vi ble overøst med skryt og gaver. Kan neppe bli bedre!

Etter forestilling ble vi bedt ut til et hyttepalass og fikk servert kveldsmat der. Vi satt ute og hygget oss et stykke uti natten og glemte helt at det var 15 grader. Gassovn er genialt.

Nok engang Vestlandets gjestfrihet på sitt beste.



Onsdag
Etter en dusj og lett frokost dro vi avgårde til Ciderhuset på Balestrand. Det ble en begivenhetsrik dag. Da vi ankom fikk vi servert deilig lunsj og fruktjuice i hagen hos vertskapet på Ciderhuset. Deretter satte vi kursen mot kaien hvor vi reklamerte for forestillingen i full mundur med gitar og sang og med plakater på ryggen. Noen franskmenn klarte vi også å lokke med selv om vi forklarte at det hele foregikk på norsk. I dagligvarebutikken traff vi en vossing som nesten skulle by Gjest på juling fordi Gjest en gang hadde vært og forsynt seg på familiens stabbur på Voss.

Da vi kom tilbake på Ciderhuset ankom journalist fra NRK Sogn og Fjordane for å lage reportasje. Han ble satt i arbeid med det samme til å skrelle poteter til dagens Rumford suppe (fengselsuppe).

Det ble også en tur til futegården i Balestrand hvor Gjest hadde sittet inne men rømt fra.

Radiosending, NRK Sogn og fjordane 11.07.2013 - Gjest Baardsen tilbake i BalestrandEn videosnutt fra futegarden ligger her.


Lokalet vi skulle ha forestillingen i hadde tidligere vært et hønsehus. Atskillige timer var lagt ned i å pusse opp dette hønsehuset, og det fremsto som en super plass for vår forestilling og vårt format. Bånd ble klippet, og hønsehuset erklært åpnet!

Det var fullt (hønse)hus, ca noen-og-førti tilskuere. Blant disse journalist fra Sogn Avis og Arne Ness fra Stiftelsen Gjest Baardsen huset i Sogndal. Huset der Gjest vokste opp. Vi ble invitert til å komme på Gjest Baardsen huset dagen etter.

Vi har jammen fått pressedekning på denne turen. Her er flere..




















Sogn Avis - Gjest på veg heim att

Etter forestilling ble tukthusfangene Gjest og Ingebrigt satt i arbeid med å renske kamskjell.

Med så trivelig selskap ble arbeidet svært lystbetont må vi si. Etter kveldsmat var det bare å hoppe til køys med et glis om munnen. For en dag!

Torsdag
Det ble frokost i hagen hos vertskapet på Ciderhuset dagen etter. Deretter omvisning i Ciderproduksjonen og demontrasjon av tramporgel eller “salmesykkel” som det også heter. Så dro vi avgårde til Sogndal.

I Sogndal fikk vi være turist i ett par timer før vi møtte lederen for Stiftelsen Gjest Baardsen huset til omvisning og prat i huset der Gjest vokste opp. Det var stort! :-)

Etter litt bildetaking satte vi oss i bilen og kjørte til Fjærland Fjellstue som var siste forestilling på vår lille vestlandsturne. Av vertskapet fikk vi servert middag og dessert før vi kjørte igang siste forestilling.






Etter endt forestilling dro vi tilbake til Jølster hvor det ble kveldsmat og kos rundt bålpannen før vi gikk til køys.

Fredag
Dette ble en ren reisedag hjem til Trondheim.

Vi må få takke alle personene vi møtte underveis på vår lille vestlandsturne. Og all den gjestfriheten og varme vi ble møtt med!!! Helt fantastisk!

Vi kommer helt sikkert tilbake!

Livet er herlig!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar